Minden, ami pénz

Lepődjön meg: kaphat gyógyszert adókedvezménnyel!

2016/10/13. - írta: Cafeteriaguru

Közvetve, de lehetséges. Bemutatjuk mennyit költünk gyógyszerekre, és az egészségünkre. Persze egy remek forgatókönyvvel is szolgálunk.

Az egészsége mindenkinek fontos, de érdemes ezt számszerűsíteni. Nem, nem százmilliárdokról lesz szó, hanem a saját zsebünkre menő összegekről

Tavaly fejenként havonta közel 3500 forintot költöttünk egészségügyre. Az összes - fogyasztási - kiadásunk huszadát. Ezen belül a gyógyszerekre adjuk ki a legtöbbet, átlagosan havi 2666 forintot.

Az, hogy ez sok vagy kevés, nehéz eldönteni, de tény, hogy az egészségre fordítandó kiadásokat lehet mérsékelni - közvetve adókedvezmény segítségével. A titok nyitja az egészségpénztári megtakarítás, az egyéni befizetésekre ugyanis 20 százalék, legfeljebb 150 ezer forintnyi adókedvezmény jár. Így alacsonyabbá tehető a havi gyógyszerszámla, arról nem beszélve, hogy egészség-megőrző szolgáltatások széles tárházát is megnyitja előttünk az egészségpénztári tagság.

Egészségpénztári számlánkról többek között:

  • vásárolhatunk gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket, optikai termékeket;
  • fizethetünk a magánorvosi ellátásért, fizikoterápiáért;
  • szülés után jövedelem kiegészítést kérhetünk;
  • elszámolhatunk számos babaápolási termékeket.
  • Kifizethetjük a gyerekek tankönyveit, taneszközeit;
  • az egyetemi vagy főiskolai tandíjat, kollégiumot;
  • a lakáshitel törlesztést vagy éppen;
  • az idősgondozás költségeit.

 

Az 1 millió egészségpénztári tag mellett a tagok családtagjai is igénybe vehetik a kasszák által finanszírozott szolgáltatásokat - így mindjárt 3 millió embernél tartunk.

Hiába azonban a rendkívül széleskörű és az egész család számára hasznos felhasználási lehetőségek, sok családnak ma még a munkáltatói támogatással feltöltött egészségszámla az egyetlen fedezete az egészségügyi kiadásokra.

A Pénztárszövetség épp ezért azt szeretné elérni, hogy a munkáltatók minél több munkavállalójuknak biztosítsanak támogatást az egészségpénztári tagsághoz. A munkavállalóknak pedig lehetőségük lesz arra, hogy akár a jövőre megjelenő készpénzes cafeteria egy részét egészségükre fordítsák és pénztári egyéni befizetéseikkel használják ki az igénybe vehető akár 150 ezer forintos adóvisszatérítési lehetőséget.

Egy biztos, az egészségpénztárakkal érdemes számolni.

 

A posztban szereplő kép forrása: Pixabay.com.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr1511802111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása