Minden, ami pénz

Jó befektetés, adókedvezménnyel? Mi tudunk egyet! Siessen, hogy elérje!

2016/12/07. - írta: Cafeteriaguru

Az önkéntes nyugdíjkasszák jelentősen gyarapítják a takarékoskodó tagok vagyonát.

Egyre népszerűbb megtakarítási forma az önkéntes nyugdíjpénztár. A tagok együtt egészen hihetetlen összeget halmoztak itt fel. Pénztártagonként már több, mint egymillió forint az átlagos számlaegyenleg. Egymilliós tagságról van szó, tehát ezer milliárd forintot meghaladó vagyonról.

Ez a nyugdíjpénz pedig fokozatosan gyarapodik, részben a tagok vagyonát “őrző” és kezelő profi befektetői stábnak köszönhetően. Egy friss felmérés szerint ez a befektetői professzionalizmus a tagok szemében is komoly előny. Több, mint 3400 pénztártag véleménye alapján a nyugdíjra gyűjtő lakosságnak komoly biztonságot ad, hogy a megtakarításaikat profik kezelik, így nekik nem kell befektetési szakértőnek lenniük.

A pénztártagok számára a profi vagyonkezelő megléte nagy segítség. Azt sem szabad elfelejteni, hogy azzal, hogy a pénztárak sokszor választható portfoliókat kínálnak, a tagoknak egyszerű, érthető módon nyílik lehetőségük az élethelyzetükhöz és egyéni elvárásaikhoz illeszkedő lehető legjobb kockázatkezelésre.

A nyugdíjra takarékoskodók számára a hozam is kulcskérdés. A többség 4-7 százalék hozamot vár el. Az önkéntes nyugdíjpénztári számok őket is igazolják: az MNB által publikált pénztári hozameredményekből világos, pénztárakkal és a mögöttük álló profik munkájának köszönhetően akár laikusként is szép eredményt könyvelhettek el évről-évre.

A pénztárakba vetett bizalom az eredmények alapján tehát meghálálta magát: a kasszák költséghatékony és olcsó nyugdíjcélú megtakarítási alternatívát jelentenek, működésük egyszerű és átlátható.  

Nem meglepő tehát, hogy év végén, aki csak teheti, „önti” a pénzt megtakarításába. A befizetések után jóváírt évente akár 150 ezer forintos adó-visszatérítés és az egyéni számla hozama a kamatos-kamat hatásaival is számolva ugyanis hosszútávon jelentősen gyarapítja nyugdíjcélú megtakarítást.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr5712030519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása