Minden, ami pénz

Egymillióan az egészségért

2016/12/09. - írta: Cafeteriaguru

„Beléptem, mert fontos számomra a családom egészsége és így 20% kedvezményt is kapok, miközben erről gondoskodom” – magyarázta kérdésünkre egy átlagos pénztártag, hogy miért választotta az egészségpénztári tagságot.

Egészségre ugyanis tényleg mindenkinek szüksége van. Nem csak azért, mert a betegségek kezelése pénzbe kerül, hanem mert mindennapi életünket érinti a kérdés. Ha beüt a baj, az bizony nem csak lelkileg visel meg mindenkit, de rengeteg kiadással is járhat. Elég csak a gyógyszerekre gondolni, már komoly pénzekről van szó, és akkor a kúrák, kezelések, esetleges magánorvos még szóba se jött.

Éppen ezért érdemes már akkor tenni az egészségünk megőrzésért, amikor még nem szenvedünk semmilyen kórtól. Az ÖPOSZ szakértői szerint az sem meglepő, hogy az  egészségpénztárakon keresztül takarékoskodó emberek – különösen év végén - egyre többet igyekeznek befizetni egyéni számláikra. Összesen egymillió fő, a családtagjai egészségét is őrzik ezzel. Mivel a pénztártagok befizetéseiket akár egész családjuk innen fizethető kiadásaira költhetik, akár hárommillióan is lehetnek, akik a gyógyulásra, egészségmegőrzésre a kasszákból költenek.

Ők egészségszámlájukról, a befizetéseik utáni 20% adókedvezménnyel támogatott befizetéseikből veszik a szemüveget, védőoltást, gyógyszereket. Ebből a megtakarításból fedezik akár idős hozzátartozóik gyógyszereit, gondozását is. Sőt, nem hiába hívjuk öngondoskodásnak: az egészségpénztárak által finanszírozott szolgáltatásokkal a tagok besegíthetnek maguknak a gyerekvállalás, iskoláztatás, vagy akár a lakáshitel törlesztés költségeinek kifizetésébe is.

Leegyszerűsítve tehát egy-egy ember számára az egészségpénztári megtakarítás hozzájárul az egészségének megőrzéséhez, illetve az egészségügyi kiadások mérsékléséhez. Ezáltal tehát – évente akár 150 ezres állami segítség mellett – ahogy Péter is mondta nekünk, gondoskodunk.

Az év végi adókedvezmény maximalizálásához szükséges befizetéseinkkel pedig tulajdonképpen ilyenkor egészséggel ajándékozzuk magunkat és családunkat is. Nem csak az ünnepekre.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr512036511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása