Minden, ami pénz

Érdekli a nyugdíja?

2017/10/02. - írta: Cafeteriaguru

Akkor tartson velünk! Ismét jelentkezünk egy sorozattal, amelyből kiderül, hogyan takarékoskodhatunk az nyugdíjunkra, illetve az egészségünk megőrzése érdekében. Lássuk!

Jelenleg Magyarországon több mint 4 millióan dolgoznak, és közülük egyre többen, már minden második ember félretesz valamennyit nyugdíjas éveire. A munkavállalók által legismertebb és legjobb ár-érték arányúnak tartott megoldás az önkéntes nyugdíjpénztár is ebben segít.

És bár a nyugdíj ma az ötödik a megtakarítási célok sorában, az első négy legfontosabb cél, amire spórolunk mind lefedhető pénztárakkal. Az egészség-és önsegélyező pénztári megtakarítás révén könnyedén lehet a toplistát vezető biztonsági tartalékképzésre, egészségügyi kiadások, lakáscélra, vagy a gyerekek taníttatására spórolni. 

A pénztárak, legyen szó önkéntes nyugdíjpénztárról vagy egészségpénztárról, ugyanis továbbra is látványos, évek óta, negyedévről negyedévre kiemelkedő eredményeket érnek el.

A pénztári megoldások tehát rengeteg ember számára jelentenek potenciális megoldást az egészségmegőrzésre és a nyugdíjcélú megtakarításra. A jelenlegi tagok bizalma töretlen. Elégedettek és bíznak a pénztárakban, ez mutatja, hogy az egyéni befizetéseik jelentősen növekedést mutatnak. Akik így takarítanak meg, a befizetéseik utáni 20%, akár 150 ezer forintos adókedvezményt is kihasználhatják.

Sajnos a munkáltatók viszont idén kevésbé járultak hozzá a tagok megtakarításaihoz a cafeteriarendszer átalakítása miatt.

Pedig a támogatásra nagy az igény. A többség külső támogatást vár megtakarításai növelésére. A pénztárak érdekképviselete épp emiatt szeretné elérni, hogy a munkáltatói befizetések további, vagy újfajta kedvezményben részesüljenek. Ez több millió munkavállaló számára nyitná meg az utat a pénztári megoldások felé. Olyanok számára is, akik szerényebb anyagi lehetőségeik miatt jelenleg még nem takarékoskodnak.

A jó hír az, hogy a kormány a hírek szerint rövidesen tárgyalni fog a pénzügyi tudatosságot erősítő stratégia lépéseiről, és ha minden jól megy, ezzel az öngondoskodás piaca, ezen belül a pénztári megoldások is lökést kaphatnak.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének szakértőinek segítségével készült sorozat következő részeiből kiderül majd, hogy a magyar munkavállalók tisztában vannak-e azzal, mi vár rájuk a nyugdíj után. Szó lesz az egészségünkről és a várható nyugdíjunkról is.  

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr7112917913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása