Mi a helyzet a béren kívül?

Mire spórolunk leginkább?

2016. február 10. - Cafeteriaguru

Meglepő és nem meglepő válaszok.

Előző posztunkban összegeztük, hogy többek között a magyarok spórolási szokásait, nyugdíjra való felkészülését bemutató, az ÖPOSZ (Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége) által megrendelt kutatás milyen eredményeket hozott. Most kivesézzük a célokat.

A munkával rendelkező magyarok közel hattizede, tehát tízből hatan spórolnak valamire. A megtakarítási menü a következő volt (ezek közül a célok közül lehetett válogatni): nyugdíj, nyaralás, autóvásárlás, lakáscél/lakásvásárlás, váratlan egészségügyi kiadás, tanulás finanszírozása)/gyerekek oktatása

A pénztári megoldások négyből két „dobogós” cél elérésében is segítenek!

Az összesített eredmény szerint a hatosfogat legjobbja a lakáscél, lakásvásárlás lett. A megkérdezettek több mint 30 százaléka első helyen jelölte meg ezt a célt.

Az ezüstérmes helyet a hirtelen jött egészségügyi kiadás szerezte meg. Ezt a megkérdezettek 17 százaléka az első helyen jelölte meg.

Bronzérmes lett a tanulás és a gyerekek oktatása, ezt 17,3 százalék tette az első helyre.

Negyedik helyen zárt a nyugdíj, a megkérdezettek 13,7 százaléka szerepeltette ezt az első helyen.

A nyaralás és az autóvásárlás csak ötödik, illetve hatodik a rangsorban.

Egészségre egészségpénztárral, nyugdíjcélra nyugdíjpénztárral érdemes takarékoskodni.

Sokan tudják ezt jól, hiszen a hazai pénztárak közel kétmillió tagja tisztában van az öngondoskodás fontosságával, a pénztári megoldások előnyeivel.

cafeteria_blog3.PNG

Sokan persze anyagi helyzetük miatt nem spórolnak, de fontos tudni, hogy az önkéntes pénztárak egyik különlegessége, hogy a pénztártagok rugalmasan változtathatják a befizetéseiket. Ez azt jelenti, hogy akár kis összegekkel is lehet, sőt érdemes takarékoskodni. Nem probléma, ha akár ideiglenesen szünetelteti is a tag a befizetéseket, de ha javulnak az anyagi lehetőségek, akkor, lehet és érdemes is újra belevágni a takarékosságba, sőt akár emelni is a befizetéseket. Érdemes, hiszen egyéni befizetéseink után jövedelmünktől függetlenül 20 százalékos, évi akár 150 ezer forintnyi adó-visszatérítést érvényesíthetünk.

A munkáltatón is sok múlik

Az első megtakarításra irányuló lépéseket a munkáltató is megkönnyítheti, sőt végig támogathat minket a megtakarításban. A felelős munkáltatók ma már minden további nélkül a cafetériarendszerükbe ágyazzák a pénztári megoldásokat, vagy ezen kívül támogatják a dolgozóik jövőjének biztosítását ezáltal hozzájárulva nem csak az öngondoskodási piac erősödéséhez, de ezen keresztül a társadalmi felelősségvállalásban is szintet lépve. Cserébe lojálisabb, egészségesebb, a jövő miatt nem aggódó dolgozókat kapnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr608378058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.