Mi a helyzet a béren kívül?

Így tényleg többet kapnál a nyugdíj után?

2016. június 28. - Cafeteriaguru

Sajnos a feltételes mód egyelőre indokolt, de van remény.

Kezdjük a számokkal. A magyarországi - családi adókedvezmény nélkül számolt - átlagfizetés az idén 170,6 ezer forint volt. Az átlagos nyugdíj pedig - a 2015-ös adatok szerint - átlagosan 114,5 ezer forintot tettek ki. Persze most átlagokról van szó, és mind a fizetésekben és a nyugdíjakban is jelentős eltérések lehetnek, de a nagyságrendek beszédesek.

A nettó átlagfizetés már ma is közel 50 százalékkal magasabb, mint az átlagnyugdíj.

Épp ezért fontos a nyugdíjra történő takarékoskodás. Tény, hogy sokan nem tudnak félretenni, itt jön azonban a képbe a munkáltató, aki eddig kedvezményes adózással támogathatta a dolgozók önkéntes nyugdíjpénztári tagságát. Emellett szintén kedvezményesen támogathatták a dolgozók egészségpénztári tagságát, amely az egészségmegőrzésben játszik kulcsszerepet.

Azonban az idén átalakították a cafeteriarendszert, amelynek eredményeként jövőre a munkáltatók magasabb adóteherrel támogathatják a dolgozók öngondoskodását, azaz a nyugdíjcélú és egészségmegőrzést célzó megtakarításait.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége által megrendelt kutatásból kiderül, hogy a változtatás rengeteg ember érinthet kedvezőtlenül.

A megkérdezett pénztártagok 94 százaléka a nyugdíjra, míg 83 százalékuk az egésszégügyre való takarékosságot tekinti a legfontosabb öngondoskodási célnak.

A pénztártagok 26 százaléka ennek ellenére is úgy véli, a csak munkáltatójától támogatás miatt képes a pénztári megtakarítását fenntartani, gyarapítani. További 27 százalék az egyéni megtakarításai mellett kap a munkáltatójától támogatást. Mivel a pénztárak tagsága megközelíti a 2 millió főt, és az előbbi számokból látszik, hogy a tagok több mint fele erőteljesen támaszkodik a munkáltatójára. Milliós lehet azoknak a tábora, akiknél a szabályváltozás miatt bizonytalan a juttatás jövője.

Az ÖPOSZ szakemberei azonban törekszenek arra, hogy megváltozzon a helyzet. A szervezet tárgyalásokat kezdett arról, hogy az öngondoskodásban az egyik legjobb alternatívát jelentős pénztári megoldások megmeneküljenek.

Az ÖPOSZ konkrétan ezt szeretné elérni:

  1. Az egyéni pénztári befizetésekre vonatkozó adó-jóváírás mértéke 20 százalékról 10 százalékponttal, azaz 30 százalékra emelkedjen.
  2. A munkáltatóknak továbbra is legyen lehetőségük pénztári megoldások révén kiemelt kedvezményekkel való támogatniuk dolgozóik egészség- és nyugdíjcélú megtakarításait

     

Ha a kezdeményezés célt ér, akkor a fent említett nettó átlagfizetés és átlagnyugdíj közötti ollót a jövő nyugdíjasai pénztári megtakarítások segítségével szűkebbre zárhatják.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr218852344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.