Minden, ami pénz

Tudsz arról az 1 millió magyarról, akinek több mint 1 milliós vagyona van?

2016/06/30. - írta: Cafeteriaguru

Ismerd meg őket!

Sokszor elhangzik, hogy a magyar lakosság egy részének nincs meg a pénzügyi mozgástere ahhoz, hogy takarékoskodjon, vagyont halmozzon fel. Ez igaz is, mégis vannak, akik már sok pénzt félreettek. Nézzük csak, kikről van szó!

Meglepő lehet, de

több mint 1 millió ember van, akinek fejenként átlagosan több mint 1 millió forintos vagyona van.

Igaz, ez a vagyon csak a nyugdíjba vonulás után használható fel, költhető el - ahogy tetszik. Mindenesetre akkor nagyon jól fog jönni.

Az  Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével együttműködő, a teljes magyar piac több mint 90 százalékát uraló önkéntes nyugdíjpénztáraknak 1 063 933 tagja volt összesen tavaly év végén. Az érintett önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona pedig közel 1,094 milliárd forint volt. Igen, ez több mint 1 billió forintot jelent. Számmal egészen pontosan így néz ki:

1 093 879 767 000 forint.

Ebből következik, hogy a több mint 1 millió önkéntes nyugdíjpénztári tagnak átlagosan fejenként több mint 1 millió forintos vagyona van, amelyet a nyugdíjba vonulás után költhet el. Ez az összeg pedig – az eddigi vagyont is negyedévről negyedévre jelentősen gyarapító pénztárak segítségével - több nőhet. A pénz a jelenlegi kilátások szerint nagyon jól fog jönni a nyugdíjas évekre, az államra ugyanis nehezen hagyatkozhatunk.

Most lesz igazán nagy szerepe a tudatos munkaadóknak

Fontos, hogy a több mint 1 millió önkéntes pénztári tag, kiegészülve az egészségpénztári tagokkal, már közel 2 milliós tábort alkotnak. Nekik azért is megérte a pénztári tagság, mert

 a munkáltatójuk a cafeteriarendszeren keresztül kedvezményes adózással támogatást adhatott ehhez.

Habár sajnos a cafeteriarendszer idén elfogadott, várhatóan jövőre életbe lépő átalakítása ezt a kedvezményt is érinti, a munkáltatók szerepe és tudatossága most lesz csak igazán fontos.

Elképzelhető ugyanis, hogy az új szabályok miatt több munkáltató nem ad majd a korábbiakban megszokott összegű hozzájárulást a dolgozók pénztári tagságához.

Az ÖPOSZ azonban azt reméli, hogy a munkáltatói felelősség erősödik, és a munkabérnél továbbra is kedvezőbben adható pénztári juttatások nem veszítenek népszerűségükből.

Az adószabályok is változhatnak még év végéig, és ha az ÖPOSZ eléri célját, a pénztári tagság támogatása továbbra is megkülönböztetett figyelmet kaphat. Ha lesz eredmény, azt természetesen megírjuk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr848852366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása