Minden, ami pénz

Figyelem Ön is fizetésemelést kaphatott!

2016/02/15. - írta: Cafeteriaguru

Tegye félre nyugdíjra

Az idén lényegében mindenkinek nőtt a fizetése, aki rendszeresen kap fizetést, mivel a személyi jövedelemadó (szja) kulcsa 16-ról 15 százalékra csökkent, ennélfogva idén nő a fizetés. A többség február elején már meg is kapta a magasabb összeget.

Ezt a bérnövekményt sokan szívesen tennék nyugdíjpénztári számlájukra,

ha az így befizetett összeggel azonos mértékben munkáltatójuk is gyarapítaná az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításaikat.

Sokan takarékoskodnának az adóváltozásból adódó többlettel idős korukra, az pedig kifejezetten jól mutatja az önkéntes nyugdíjpénztárakkal való elégedettséget, hogy a jelenlegi tagok túlnyomó része az extra pénz félretenné a nyugdíjra.

A megkérdezettek több mint fele (53%) tartja elképzelhetőnek, hogy így takarékoskodjon A jelenlegi önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak pedig nem kevesebb, mint háromnegyede élne ezzel a lehetőséggel. Tíz munkavállalóból kettő (19%) biztosra mondta, hogy a szja-csökkenésből származó fizetéstöbbletből az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítását hizlalná, ha ezzel azonos összeget kapna a munkáltatójától ugyanerre a célra, derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) által megrendelt cafetériakutatásában részt vevő munkavállalók válaszaiból.

cafeteria_blog6_szja.PNG

Az erősödő nyugdíjtudatosság és az önkéntes nyugdíjpénztárak számos előnye egyaránt kedvez a megtakarításoknak

Az önkéntes nyugdíjpénztárak népszerűsége nem véletlen. Az akár 150 ezer forintos, 20 százalékos, jövedelemhatártól független és kamatadómentes adó-jóváírás, a pozitív reálhozam, és az alacsony költség szint olyan előnyöket jelent, amiért valóban érdemes belépni az önkéntes pénztárakba és segítségükkel gondoskodni nyugodt jövőnkről.

Aki az szja csökkenéséből származó többletjövedelmét nyugdíjcélra teszi félre, máris nagy lépést tett az anyagilag biztos nyugdíjaskor felé.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr448391146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása