Minden, ami pénz

Kezünkben a jövőnk

2016/02/19. - írta: Cafeteriaguru

Most kiderül, mit szeretnének a magyar dolgozók.

Aki már pénztártag jól tudja: az önkéntes nyugdíjpénztárak számtalan előnyt biztosítanak a megtakarítóknak, nem véletlen, hogy a kasszáknak egymilliós tábora van. Aki még nem lépett be egy önkéntes nyugdíjpénztárba, azoknak is érdemes ezt mielőbb megtenniük. Miért?

Egyszerűen fogalmazva azért, mert az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik legversenyképesebb nyugdíjcélú megtakarítási forrma

Tudjuk, hogy sokan nehezen szánják el magukat a megtakarításra, de jó tudni, hogy a pénztárba belépve akár kisebb összegekkel is el lehet kezdeni a jövőre tartalékolni, sőt a befizetést bármikor rugalmasan mindenkori élethelyzetünkhöz alakíthatjuk. Ráadásul mindezt egyszerűen, alacsony költségek mellett tehetjük meg miközben egyéni befizetéseink után akár évi 150 ezer forintos adó-jóváírás is elérhető.

Ha fizetésemelést kapnánk, vagy a munkáltatónk is támogatna, nem haboznánk egyből belépni

Tízből 4 dolgozó (38 százalék) máris megnyitná a számláját egy önkéntes nyugdíjpénztárban, ha fizetésemelést kapna. A megkérdezettek több mint negyede (27 százalék) szintén nem habozna rögtön pénztártaggá válni, ha a munkáltatója ugyanannyival támogatná az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseit, mint amennyit ő maga is befizet egyénileg - derült ki az Országos Önkéntes Pénztárak Szövetsége (ÖPOSZ) felméréséből.

cafeteria_blog8_belepes_v2.png

A válaszokat látva az ÖPOSZ szerintünk okkal bízik abban, hogy a jövőben többen csatlakoznak majd a pénztárakhoz, hiszen nem csupán a nyugdíjtudatosság terjed széles körben, de a munkáltatók is egyszerűen és kedvezményesen támogathatják a cefeteriarendszeren belül és azon kívül is a munkavállalók pénztári tagságát, ami mint láttuk sokaknak fontos motiváló tényező a nyugdíjcélra spórolás első lépéseinek megtételére.

Egy biztos: aki a pénztártagság mellett dönt, a maga kezébe veszi jövője alakulását. Ön belépett már?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr658402348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása