Minden, ami pénz

Szép hozamok - elégedett pénztártagok

2016/12/01. - írta: Cafeteriaguru

Az önkéntes nyugdíjpénztárak rendre beszámolnak az adott időszakra vonatkozó vagyongyarapodásukról. Az idei harmadik negyedévben az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (ÖPOSZ) együttműködő önkéntes nyugdíjkasszák 7,5 százalékos növekedést értek el, ami a mostani kamatkörnyezetben kiemelkedő teljesítmény. Kérdés persze, hogy ehhez mit szólnak maguk a tagok, akik a kasszákban látják a nyugdíjba vonulás utáni extra pénz biztosítékát. Az eredmények önmagukért beszélnek.

A tagok több mint háromnegyede tisztában van az önkéntes kasszák évek óta stabilan kiemelkedő eredményeivel.  Háromból két megkérdezett pénztártag elégedett az elért hozamokkal, míg majdnem minden tízedik pénztártag egyenesen maximálisan elégedettnek érzi magát. Tehát nyugdíjra takarékoskodó pénztártagok háromnegyedének “tetszenek” a hozamok.

Az sem elhanyagolható vélemény, hogy a pénztártagok fele szerint köztudott, a kasszák biztonságosak, a pénzt profik kezelik. Így a tagok mindenféle szaktudás nélkül érhetnek el kiemelkedő hozamokat.

A felmérés a Cafeteria blog szerint azért is hiánypótló, mert bár a pénzügyi, pénztári szektor és a megtakarítási piac szereplői régóta tisztában voltak az önkéntes nyugdíjpénztárak kiemelkedő eredményeivel, most végre az is kiderült, hogy tagok túlnyomó része is “képben” van és elégedett. Erre utaltak egyébként azok a számok is, amelyek azt mutatták, hogy a tagok egyéni befizetései évről-évre nőnek.

Fontos tudni azonban, hogy sokak azért nem vágnak bele a pénztártagságba, mert nem akarnak, hanem, mert már napi 2-300 forint sem feltétlenül fér bele a havi büdzséjükbe. Éppen ezért fontos, hogy az állam a már most meglévő adókedvezmény mellett újabb ösztönzést adjon és a pénztártagok mellett a munkaadókat is bevonva a pénztári megtakarításba további kedvezményekkel ösztönözze a nyugdíjra való felkészülést.

A fent ismertetett felmérés eredményei alapján így megtöbbszörözhető lenne az elégedettek tábora az országban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr4712014750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása