Minden, ami pénz

A nagyvárosiak és a nők egészségtudatosabbak

2017/10/25. - írta: Cafeteriaguru

Az egészség megőrzését a nagy többség fontosnak tartja, ez már-már közhelyszerű, de ezzel együtt tény. Az is tény, hogy sokan szeretnének takarékoskodni azért, hogy megőrizhessék az egészségüket.  Ez látszik abból is, hogy a megtakarítási célok között előkelő helyen szerepelnek az egészségmegőrzést és a gondtalan időskort megalapozó megoldások, mindezekre pedig a pénztárak nyújtják az egyik legjobb megoldást.  

Visszatérve az egészségre: tízből heten  fontosnak tartják, hogy az egészségügyi megtakarításukkal a családjuk és saját gyógyszerkiadásait fedezhessék. Főleg a nők fordítanak erre különös figyelmet 76 százalékuk tartja ezt szem előtt, míg a férfiaknál csak 64 százalék gondolkodik hasonlóan.

Arra a kérdésre, hogy fontosnak tartják-e a váratlan egészségügyi helyzetekre való spórolást 63 százalék válaszolt igennel. Itt is nagy fölénybe kerültek a nők, náluk 76 százalékos volt az arány, szemben a férfiak 58 százalékával.

Szintén jóval többen vannak a nők körében azok, akik magánorvosi ellátásra spórolnának, 65 százalékuk látja ezt fontosnak. A férfiaknak azonban csak alig több mint a fele nyilatkozott így. 

A megkérdezettek legnagyobb része – 25 százaléka – egészségpénztárral takarékoskodik. A pénztártagok nagyon komolyan veszik ezt a fajta takarékoskodást: az első félévben 7,63 milliárd forintot fizettek be egyénileg, ez pedig előző évhez képest 49 százalékos növekedés. 

Nem is véletlenül: a pénztári megoldásokkal egyszerűen, egyben hatékonyan lehet félretenni számos célra, melyeknek egytől-egyig kiemelt szerep juthat egy-egy váratlan családi, egészségügyi kiadásnál. Vagy éppen egy tervezettnél, mint például a gyerekvállalás.  

A pénztártagok tehát léptek, mert fontosnak tartják saját és családjuk egészségét, biztonságát.

 

Megjegyzés: A cikkben idézett kutatást az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége megrendelésére az NRC készítette. A kutatás fókuszában a nyugdíjcélú és egészségügyi öngondoskodás megítélése és gyakorlata állt. Az 1000 fő megkérdezésével készült kutatás célcsoportja a 18-59 éves gazdaságilag aktív lakosság volt.

Mentés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr5113085364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása