Minden, ami pénz

Tíz százalék plusz

2018/12/05. - írta: Cafeteriaguru

A pénztári az egyik legjobb munkáltatói juttatás

Az adóváltozások ellenére jövőre is a legjobb munkáltatói juttatások között lesz a pénztári hozzájárulás: a dolgozók számára akár 10 százalékos pluszt jelenthet ahhoz képest, mintha ugyanazt a pénzt fizetésként kapnák meg.

A juttatási csomagok kialakításánál ezt érdemes észben tartania minden munkáltatónak, úgy is tekinthetjük, hogy tovább fokozódik felelősségük a dolgozók takarékoskodásának segítésében. A munkavállalók döntő része, 65-71 százaléka ugyanis fontosnak tartja, hogy a munkáltatója hozzájáruljon az öngondoskodásukhoz.

A legjobb juttatások közé tartozik jövőre is a pénztártagoknak adott hozzájárulás

Számszerűsítve az alkalmazottak szempontjából az önkéntes nyugdíjpénztári vagy egészségpénztári tagsághoz nyújtott munkáltatói hozzájárulás akár 10 százalékkal kedvezőbb lesz, mintha ugyanazt a pénzt bérként kapnák meg. Mindent egybevetve, ha egy cég 100 forintot szán dolgozójának, pénztári megoldásokkal közel 10 forinttal több jut az alkalmazottaknak, mintha bért kapnának.

Adókedvezmény a munkáltatói „rész” után is!

Jövőre az új adószabályok miatt átalakul a béren kívüli juttatások rendszere, a fizetésekkel azonos mértékű adó vonatkozik majd a pénztári tagsághoz adható munkáltatói hozzájárulásokra, azonban utóbbiak így is a legkedvezőbb juttatások között maradhatnak. Az alkalmazottak adójóváírást vehetnek igénybe a pénztári megtakarításához adott munkáltatói juttatás után is. Így a vállalati teher 21 százalékra csökken és bár a pénztári tagsággal rendelkező alkalmazott 33,5 százalékos adóterhe csökkenti a juttatást, az érintett alkalmazottak az adójóváírásnak köszönhetően összességében 10 százalékkal jobban járnak. A munkáltatónak azért is jobb ez a megoldás, mert a bérhez képest egy sokkal rugalmasabban alakítható elemet tarthat bent a javadalmazási rendszerében.

Egyébként a munkáltatók nagyon hatékonyan segíthetik a dolgozók pénztári takarékoskodását, és felelős munkáltatókként figyelemmel lehetnek munkavállalóik egészségére és jövőjére. Egyre több munkaadó ismeri fel a lehetőséget és úgy állítja összeg a juttatási csomagokat, hogy a dolgozók megkezdhessék a pénztárakon keresztül a takarékoskodást vagy növelhessék az eddig felhalmozott összeget.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr814418678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása