Minden, ami pénz

Már csak pár napja maradt annak, aki továbbra sem akar törleszteni

2021/10/23. - írta: Cafeteriaguru

Már alig több mint egy hét van csak hátra a moratórium utolsó fázisába történő jelentkezéshez. A jogosultak számához mérten az első két hétben kevesen kérték a folytatást. Valójában súlyos terhet vesz a nyakába, aki tovább halogatja a törlesztés folytatását, aki viszont fizetni kezd, számos kedvezményt is igénybe vehet.

Már alig egy hetük maradt azoknak, akik szeretnének továbbra is a törlesztési moratóriumban maradni. A vonatkozó kormányrendelet alapján ugyanis október 31-ig lehet élni a lehetőséggel, aki addig nem jelzi a hitelező pénzügyi intézménynek, hogy folytatni szeretné a törlesztés felfüggesztését, annak novembertől már fizetnie kell a hitelét.

Október 31., a határidő napja vasárnapra esik, emiatt azok, akik személyesen szeretnének nyilatkozni a moratórium folytatásáról, legkésőbb október 29-én pénteken meg kell ezt tegyék. A pénzügyi szolgáltatók többsége azonban elektronikus formában is elfogadja a kérelmeket, az internetbankokban tehát elvileg a hétvégén is lehet még nyilatkozni. Az utolsó pillanatra persze ezt a kérelmet sem érdemes hagyni, nehogy valamilyen egyéb probléma, például az internetes kapcsolat meghibásodása miatt csússzon le az ügyfél a lehetőségről.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr416750400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása