Minden, ami pénz

Így lehetsz egészséges!

2016/10/05. - írta: Cafeteriaguru

Ha teszel érte. Egészségmegőrzés rendhagyó, de logikus megközelítésből.

Rengeteg tanáccsal találkozhatunk az interneten, magazinokban vagy reklámokban, hogy miként lehetünk egészségesek, hogyan őrizhetjük meg az egészségünket. De vajon hogyan teremthetjük meg az egészségünk valódi alapjait?

Az egészséget szinte mindenki az egyik, ha nem a legfontosabb dolognak tartja a saját és szerettei életében. Azt is tudjuk, hogy az egészségmegőrzésre, az egészségügyi ellátásokra, gyógyszerekre különösen érdemes takarékoskodni, előfordulhat ugyanis, hogy ha nehéz időket élünk át ezek a kiadások is komoly összegeket emésztenek fel, ráadásul a legrosszabb időpontban. Márpedig rengeteget költünk egészségre.

De a jó időkben, boldog pillanatokban is jól jön az anyagi, egészségügyi biztonság. Gondtalan gyerekvárás és babagondozás, a kicsik vidám iskolás évei, idős hozzátartozóink egészségesen tudása mind-mind olyan területek melyekben segítenek az egészségpénztárak.

Igenám, de hiába tartjuk fontosnak az egészségügyi kiadásokra vagy egészségmegőrzésre való takarékoskodást, ha attól félünk, a pénztárcánk nem vagy nem feltétlenül bírja ezt el.

Kire számíthatunk ilyenkor? Akár magunkra is. A jövőre várhatóan életbe lépő, úgynevezett készpénzes cafeteriából, azaz készpénzes béren kívüli juttatásból jó ötlet lehet egészségpénztári - sőt az öngondoskodás szempontjából hasonlóan fontos önkéntes nyugdíjpénztári - befizetést is teljesíteni. Az így elérhető biztonság mellett az egyéni befizetéseink után 20 százalék, akár 150 ezer forintos adó-visszatérítés a pénztártagok legkedveltebb érve rá, hogy miért is.

De a munkáltatók szerepe is fontos. Igen, akár a munkáltatókra is számíthatunk, ha az egészség a tét, hiszen ők is támogatást adhatnak egészségpénztári tagságukhoz.

A munkáltatói gondoskodás az az eszköz, mely révén az egészségmegőrzés eljut az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező, esetleg nem folyamatos munkaviszonyban lévő munkavállalókhoz is. Mert az egészség fontos.

Az egészségpénztári tagok nagy arányban támaszkodnak is a munkáltatókra - derül ki az ÖPOSZ kutatásaiból. A szervezet éppen ezért azon dolgozik, hogy az öngondoskodás, ezen belül az egészségpénztári tagság, valamint az önkéntes nyugdíjpénztári tagság munkáltatói támogatása további kedvezményeket kaphasson, akár adó- vagy járulékoldalról.

A pénztári tagság milliók számára jelenthetne megoldást arra, hogy a jövőben előre takarékoskodhassanak az egészségügyi kiadásokra, egészségük megőrzésére vagy épp idősebb éveikre.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr7411769511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása