Minden, ami pénz

Még több adókedvezményt? Egészségére!

2016/11/25. - írta: Cafeteriaguru

Az ajtó nyitva áll. Az egészségpénztár a kulcsa a dolognak.

Évi akár 150 ezer forintos adóvisszatérítés. Egészségpénztárral elérhető. A tagok befizetései után igényelhető 20% kedvezmény önmagában is remek lehetőség. De ez nem minden. Az egészségpénztárak tagjai ugyanis további adókedvezményt vehetnek igénybe. Ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy az pénztári megtakarításukat 2 évre lekötik - ebben az esetben erre az összegre évente 5, azaz két év alatt már 10 százalék plusz adóvisszatérítés jár. 

Az egészségpénztári megtakarításból többek között egészségügyi szolgáltatások, például vizsgálatok, szűrések mellett a gyógyszereket, szemüveget is kifizethetik a pénztártagok, sőt úgynevezett önsegélyezés keretében – rövid várakozás után –a terhességtől, gyerekápolástól az iskoláztatáson keresztül az idősgondozásig nyújtanak megoldást a kasszák. Ráadásul az egész család élhet ezekkel a lehetőségekkel.

Egyre többet fizetnek be számláikra a pénztártagok

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével együttműködő egészségpénztáraknak 851 ezer tagja van. Ők pedig bíznak a kasszákban, ezt az bizonyítja, hogy a tagoktól által pénztárba utalt összeg folyamatosan nő.

Sokan már a 20% jóváírásra is úgy gondolnak, hogy ezzel a kedvezménnyel jutnak a pénztáron keresztül kifizetett termékekhez, szolgáltatásokhoz, de amennyiben belefér a családi büdzsébe, akkor egy 2 évre szóló lekötés további extra pénzt jelent a tagok számára.

A Pénztárszövetség rekordbefizetésre számít az év végén, hiszen az ünnepek közeledtével minden évben egyre nagyobb az érdeklődés. December végéig a pénztárakba beérkező összegekre ugyanis már a jövő évi bevallásban igényelhető a 20 százalékos visszatérítés.*

És egészségre igazán érdemes költeni. A saját és szeretteink egészsége, ahogy mondani szokás, a legnagyobb ajándék.

 

* Az adóvisszatérítés kihasználásának részleteiért érdeklődjön pénztáránál

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr5811997498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása