Minden, ami pénz

Mi kellene ahhoz?

2018/12/01. - írta: Cafeteriaguru

Bár sokan tartanak attól, hogy anyagi problémákkal szembesülnek majd a nyugdíjba vonulás után, az emberek több megoldást is látnának arra, hogy a nyugdíjcélú megtakarításaikat növeljék - röviden ez derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség) idei felméréséből, amelynek eredményeit a látványos infografikánkon mutatjuk be.

Kiderül többek között az, hogy a túlnyomó többség nagyobb összeget tenne félre, ha a munkáltatója ebben segítené. Ahogy arra is választ adnak az adatok, hogy 10-ből 6-7 ember szeretne biztosra menni a gyógyszer-kiadásoknál.

mi_kellene_ahhoz_blog.JPG

Ami a munkáltatókat illeti, rajtuk most különösen sok múlik. Jövőre a bérek és a dolgozók pénztári tagságához adható kiegészítés adója azonos mértékű lesz, de nagyon fontos újdonságként a munkáltatótól kapott hozzájárulás után a pénztártagok megkaphatják majd - az egyéni befizetéseik után is járó – 20%, összesen akár 150 ezer forintos éves adójóváírást! A munkáltatók számára elérhető pénztári megoldások emiatt kedvezőbben vehetőek majd igénybe, mintha egy-egy cég bérként fizetné ki az alkalmazottaknak az erre szánt összeget.

A munkáltatók szerepe így nagyon felértékelődik 2019-től. Ha a munkaadó úgy állítja össze a jövő évi juttatási csomagokat, hogy a dolgozók megkezdhessék az önkéntes nyugdíjkasszákon és egészségpénztárakon keresztül a takarékoskodást vagy így növelhessék az eddig felhalmozott vagyonukat, azzal mindenki nyer.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr4714407326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása