Minden, ami pénz

Felelős munkáltatók

2016/02/11. - írta: Cafeteriaguru

Akik látják a jövőt

A felelős munkáltatók ma már magától értetődően támogatják dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait. Hogy miért? Hiszen a nyugdíjasoknak már nem a munkaadó cég adja a fizetést. Mégis. A felelős munkáltatóknak komoly szerepük van abban, hogy a dolgozók megfelelő időskori életszínvonalához, a munkavállalók aktív éveiben külön hozzájáruljanak. Cserébe lojális, a jövő miatt nem aggódó dolgozókat és erősödő céges brandet nyernek.

Fizetésünk egy része megy a „közösbe” nyugdíjjárulékként, de ugyanilyen fontos, hogy a munkaadónk bővítheti a juttatási csomagunkat, ráadásul a cafetériarendszeren keresztül kedvezményesen. Ezáltal ők növelhetik a dolgozók lojalitását, ráadásul felelős munkáltatóvá válhatnak, mi pedig még könnyebben biztosíthatjuk időskori anyagi biztonságunkat.

Figyelem: a cafetéria nem képez nyugdíjalapot!

Bár a béren kívüli juttatásként kapott összeget sokan fizetésük részének tekintik, nem szabad elfelejteni, hogy ez az összeg nem képez nyugdíjalapot. Azonban

ha a cafeteria-keretünk legalább egytizedét nyugdíjpénztárban gyűjtjük, mégis sokat tehetünk életszínvonalunk, nyugdíjas éveinkben való fenntartásáért.

Örülne-e, ha munkáltatója rendszeresen befizetne az Ön nyugdíjpénztári egyéni számlájára a hosszú távú, nyugdíjcélú megtakarítást segítve?

cafeteria_blog4.PNG

Ezt a kérdést tették fel a munkavállalóknak az Önkéntes Pénzárak Országos Szövetsége által megrendelt kutatás kérdezőbiztosai különböző állásban dolgozó munkavállalóknak, akik jelenleg nem kapnak az önkéntes nyugdíjpénztári tagságukhoz támogatást a munkáltatójuktól. Az eredmény egyértelmű, a többség igennel válaszolt, ami nem is meglepő. Az alkalmazottak tehát szívesen vennék, ha a munkáltatójuk beszállna a nyugdíjas korukra való spórolásba. Akik már most is önkéntes nyugdíjpénztári tagok azok az átlagnál is nagyobb arányban örülnének a lehetőségnek.

Összességében a dolgozók körében nagyon népszerű munkáltatói lépés lenne az önkéntes nyugdíjpénztári tagsághoz adott támogatás.

 A dolgozók részéről lenne igény, ha úgy tetszik a kereslet, és mint említettük, a cafetériarendszeren keresztül - az ezzel számos vállalati előnyt is kovácsoló - munkáltatók kedvezményesen járulhatnának hozzá a jelenlegi munkatársak időskori életszínvonalának emeléséhez.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria.blog.hu/api/trackback/id/tr418381122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása